773 677 006

info@cestasnu.cz

Detail státu

Tchaj-wan Tchaj-wan - transparent

Nabízíme 7 ubytovacích kapacit za cenu 56 800 Kč - 149 490 Kč.

Výsledky hledání
Náš tip
Tchaj–Wan | Velký okruh ostrovem

Tchaj–Wan | Velký okruh ostrovem

Tchaj-wan

2 termíny / 0 Last minute / 0 First minute

Strava: PR Odlet: - Odjezd z: 0 míst

letecky

Náš tip
Taiwan, Hongkong, Macao (Komfort)

Taiwan, Hongkong, Macao (Komfort)

Tchaj-wan

7 termínů / 0 Last minute / 0 First minute

Strava: SN Odlet: PRG Odjezd z: 0 míst

letecky

Náš tip
Taiwan, Hongkong, Macao a pláže na Filipínách

Taiwan, Hongkong, Macao a pláže na Filip…

Tchaj-wan

7 termínů / 0 Last minute / 0 First minute

Strava: SN Odlet: PRG Odjezd z: 0 míst

letecky

Náš tip
Taiwan, Hongkong, Macao a Bali

Taiwan, Hongkong, Macao a Bali

Tchaj-wan

7 termínů / 0 Last minute / 0 First minute

Strava: SN Odlet: PRG Odjezd z: 0 míst

letecky

Náš tip
Velký okruh Čínou + Taiwan (Komfort)

Velký okruh Čínou + Taiwan (Komfort)

Tchaj-wan

7 termínů / 0 Last minute / 0 First minute

Strava: SN Odlet: PRG Odjezd z: 0 míst

letecky

Náš tip
Za poklady Mikronésie - souostroví Karolíny a Mariany

Za poklady Mikronésie - souostroví Karol…

Tchaj-wan

2 termíny / 0 Last minute / 0 First minute

Strava: SN Odlet: PRG Odjezd z: 0 míst

letecky


další nabídky >

Celní a devizove predpisy

Podmínky pro dovoz neobchodního zboží (valuty, zboží, léky)

Pro dovoz valut platí omezení 5.000,- USD.
Pro zboží - horní limity na 1 osobu starší 20 let:

- cigarety 200 ks, doutníky 25 ks, tabák 1 libra (0,454 kg),
- 1 litr alkoholu,
- maximálně 6 druhů léků pro osobní použití.

! Za pašování drog hrozí i trest smrti !
- Další podrobné informace jsou dostupné v anglické verzi na stránce:
wwweng.dgoc.gov.tw/english.asp

Dokumenty

Cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od podání žádosti o vízum.

Specifika, bezpečnostní situace, doporučení turistům

Na Tchaj-wanu nejsou hlášeny žádné případy trestné činnosti páchané na občanech ČR. Zemi lze považovat z hlediska turistiky za bezpečnou.
Tchaj-wanci jsou přátelští, ochotní a pohostinní lidé. Nejsou přehnaně formální a nevyžadují zachovávání žádných specifických pravidel chování. Jsou dobře obeznámeni se způsoby na Západě a jsou na ně zvyklí.

Turistická infrastruktura je kvalitní, platí to i o veřejné dopravě, taxislužba je spolehlivá (nelze vyloučit jazykové problémy, ne každý ovládá angličtinu).
Zahraniční měny nejsou obvykle přijímány přímo, měnit hotovost a uplatnit cestovní šeky lze v bankách a větších hotelích, známé kreditní karty jsou akceptovány téměř všude (vyjma drobných provozoven a venkovských míst).
Banky jsou otevřeny Po-Pá 9.00-15.30; většina obchodů Po-Ne 9.00-22.00 (obchodní domy 10.00-21.00); vládní úřady Po-Pá 8.30-12.30 a 13.30-17.30; polední přestávka se dodržuje a respektuje.

Turistům se doporučuje alespoň základní znalost angličtiny. Na Tchaj-wanu je všeobecně vyšší cenová hladina než v ČR.

Samostatnou kapitolou je silniční provoz. Místní řidiči jezdí nestandardně, jízdní pruhy nemají žádný praktický význam, všudypřítomné mopedy se nepodrobují žádným pravidlům. Všeobecně je pohyb vozidel nepředvídatelný. Vzhledem k uvedenému se doporučuje všem účastníkům silničního provozu nejvyšší opatrnost!

Víza

Od 1. září 2007 nepotřebují občané ČR vízum ke vstupu a pobytu na Tchaj-wanu, pokud je délka pobytu kratší než 30 dní. Při pasové hraniční kontrole je nutné předložit zpáteční letenku do ČR s potvrzeným termínem odletu (seat reservation), nebo letenku do jiného státu s potvrzeným termínem odletu (v případě potřeby i vízum tohoto státu v cestovním dokladu). V rámci bezvízového styku je možné vstoupit na území Tchaj-wanu na mezinárodních letištích Taoyuan International Airport, Kaohsiung International Airport, v přístavech Keelung Harbor, Hualien Harbor, Taichung Harbor, Kaohsiung Harbor a na letištích Taitung Airporit a Taichung Airport. Bezvízový styk se vztahuje na standardní cestovní pasy, a nikoli na náhradní cestovní doklady vydávané našim občanům zastupitelskými úřady ČR v zahraničí při ztrátě cestovního pasu.

Je-li plánovaná délka pobytu na Tchaj-wanu delší nežli 30 dní, je nutné požádat o vízum na vízovém oddělení Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v Praze.

Přihlašovací povinnost
Při vstupu není

Další informace
Obecné, průběžně aktualizované informace o podmínkach vstupu a pobytu na Tchaj-wanu je možno najít v anglické verzi na www-stránce: www.boca.gov.tw/.

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky doporučuje, aby čeští občané před cestou ověřili u tchajwanské reprezentace (Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář v Praze), zda se podmínky přicestování nezměnily.

Zdravotnictví - důležitá telefonní čísla

Zdravotnictví na Tchaj-wanu je na vysoké úrovni, náklady jsou proto odpovídající. Doporučujeme cestovní pojištění. Při zachování běžných hygienických pravidel nehrozí nebezpečí nákaz. Vodu je možno považovat za bezpečnou, krátké převaření však není na škodu.

Důležitá telefonní čísla v Tchaj-pei:
110 - policie,
policie - nepřetržitá služba v angličtině: tel. 2556 6007 , fax 2555 4275
119 - požárníci a lékařská záchranná služba.
horká linka pro turisty - 2717 3737 nebo 08000 11765, (příp. web: www.tbroc.gov.tw)

Zajímavé internetové stránky:
- Portál Vládního úřadu pro informace: www.gio.gov.tw
- Úřad pro turismus: www.tbroc.gov.tw
- Aktuální zpravodajství o Tchaj-wanu: www.taiwanheadlines.com
- Stránky anglicky píšícího tisku: www.etaiwannews.com, www.taipeitimes.com, www.chinapost.com
- Informace Tchaj-pejské hospodářské a kulturní kanceláře v ČR (částečně v češtině): www.roc-taiwan-cz.com
- Stránky National Immigration Agency (důležité informace pro turisty a cizince - nově přístupný a dobře zpracovaný web): http://iff.immigration.gov.tw/enfront/